Hovedretter

Kylling i flødetomatsauce med svampe

En varm gryderet er hyggemad på en herlig fredag. Servér den med ris og måske et godt glas rødvin til. Her får du opskriften på kylling i flødetomatsauce med svampe.

Tilberedelsestid: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kyllingebrystfilet
1 løg
250 g brune champignoner
1 peberfrugt
2 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. Paprika
1 tsk. tørret timian
1 spsk. koncentreret tomatpuré
2½ dl grøntsagsbouillon
1 dåse cherrytomater
2 dl piskefløde
1 spsk. Æbleeddike
½ tsk. Sukker
Salt og peber

Tilbehør:

4 dl ris
1 håndfuld kruspersille

Opskrift – sådan laver du kylling i flødetomatsauce med svampe

Skær kylling i strimler. Pil løg, og skær det i tynde både. Rens champignoner, og skær dem i halve. Rens peberfrugt, og skær den i brede strimler. Brun kyllingekødet i olie i en gryde. Læg det til side, men lad gryden være varm. Steg løg, champignoner og peberfrugt i gryden i 2-3 minutter. Læg kødet tilbage i gryden, og krydr med paprika og timian. Tilsæt tomatpuré, og rør godt rundt. Hæld bouillon, cherry-tomater og fløde i gryden, og bring saucen i kog. Skru ned for varmen, og lad retten småkoge i 15 minutter. Smag saucen til med æbleeddike, sukker, salt og peber.

Tilbehør:
Kog ris efter anvisning på emballagen. Servér risene til kylling i flødetomatsauce, og drys med hakket persille.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller og vintersalat med kikærter, appelsin og granatæblekerner – få opskriften her

Tirsdag: Fladbrødspizza med syrlige rødløg, valnødder og feta – få opskriften her

Onsdag: Jordskokkesuppe med torsk, kørvel og pancetta – få opskriften her

Torsdag: Spinatlasagne med valnødder og svampe – få opskriften her