Hovedretter

Kylling i fad med svampe og speltkerner

Jeg elsker, når jeg ikke skal have gang i masser af gryder og pander, men kan samle aftensmaden i ét fad. Her får du opskriften på kylling i fad med svampe og speltkerner

Kylling i fad med svampe og speltkerner 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling (gerne parteret)
2 løg
4 fed hvidløg
500 g blandede svampe
olivenolie 
2 tsk. tørret timian (eller 1 spsk. finthakket frisk timian)
salt og friskkværnet peber
4 dl parboiled speltkerner
750 ml hønsebouillon 
2 dl hvidvin
 
 
GRØN FENNIKELSALAT
75 g rucola
1 fennikel 
2 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
PRØV OGSÅ: Perlespelt med kylling, gedeost og æbler
 

Opskrift - sådan laver du kylling i fad med svampe og speltkerner 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen i 6-8 stykker, hvis den ikke er parteret. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens svampene, og skær dem i skiver. Kom løg og svampe i et stort ovnfast fad, og vend dem med olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil svampene begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt speltkerner, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem i fadet. Sæt derefter fadet i ovnen igen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og speltkernerne kogte.
 
2. GRØN FENNIKELSALAT: Skyl og tør rucola. Halvér fenniklen på langs, og snit den i papirtynde skiver på tværs. Bland fennikel og rucola i en skål. Dryp olie og citronsaft over salaten, og krydr let med salt og peber. Vend rundt, og servér til kylling i fad.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Halloumi-burger med avocado og løg – Få opskriften her

Tirsdag: Nudelret med laks, peanuts og forårsløg – Få opskriften her

Onsdag: Gulerodssuppe med sprød chorizo – Få opskriften her

Fredag: Shepherds pie med blomkåls-låg – Få opskriften her