Denne linsesuppe er dejligt cremet, krydret og ekstra mættende takket være fibre og protein fra de røde linser. Her får du opskriften på krydret linsesuppe med kokosmælk
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Denne linsesuppe er dejligt cremet, krydret og ekstra mættende takket være fibre og protein fra de røde linser. Her får du opskriften på krydret linsesuppe med kokosmælk
40 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
2 fed hvidløg
2½ cm frisk ingefær
1 spsk. olivenolie til stegning
2 spsk. stødt gurkemeje
1 spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt koriander
300 g tørrede røde linser
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
½ l grøntsagsbouillon
1 limefrugt
salt og friskkværnet peber
1 dl ristede kokosflager
1 håndfuld frisk koriander
Annonce
Sådan laver du krydret linsesuppe med kokosmælk
Pil og hak løg.
Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern.
Steg løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med i et par minutter.
Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater, kokosmælk og bouillon. Bring retten i kog. Rør ofte – linserne brænder nemt på.
Lad retten koge i 30-40 minutter, indtil linserne er helt møre og let udkogte.
Smag til med limesaft, salt og peber, og servér med kokosflager og koriander.