Hovedretter

Krydrede kødboller i chili-tomat-sauce

I denne uge står den på lækre retter fyldt med vitaminer og energi. Her får du opskriften på krydrede kødboller i chili-tomat-sauce

Krydrede kødboller i chili-tomat-sauce til 4 personer (30 min)

Den røde sauce med tomater og peberfrugt er frisk og spicy på samme tid.
 
INGREDIENSER
500 g hakket svin- og kalvekød
1 fed hvidløg
1 æg
2 spsk. hvedemel
2 spsk. stærk chilisauce
1 tsk. mild paprika
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
 
TOMATSAUCE
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 stor rød peberfrugt
2 spsk. olivenolie til stegning
1 dåse grofthakkede tomater med oregano og basilikum
1 dl Hot Taco Sauce (Tex Mex)
saft af 1 appelsin
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
kogt spaghetti
klippet purløg eller oregano
 

Opskrift -sådan laver du krydrede kødboller i chili-tomat-sauce

 
1. Pil og hak hvidløget helt fint. Bland det i kødet sammen med æg, mel, chilisauce og krydderier, og rør det til en fast fars. Tril valnøddestore kødboller med fugtige hænder. Steg dem i lidt olie på panden, så de får farve på alle sider.
 
2. Tomatsauce: Hak løg og hvidløg, skær peberfrugten i store terninger, og svits det i olie i en gryde. Tilsæt tomater, tacosauce og appelsinsaft. Lad det simre 10-15 minutter, og smag til med salt og peber. Læg kødbollerne i tomatsaucen, og varm dem godt igennem. Servér med friskkogt spaghetti og et drys krydderurt.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Rispilaf med nødder og barbecueschnitzler - Få opskriften her

Oksesteaks med lilla løgkompot - Få opskriften her

Ovnbagt fisk med to slags rødbeder - Få opskriften her

Lynstegte grøntsager i wok - Få opskriften her