frikadeller
Hovedretter

Krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter

Madplan for uge 34: Ugens onsdagsopskrift er krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter. Få opskriften her

Krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter til 4 personer

Frikadeller er skøn hverdagsspise. Og her serverer vi frikadeller med lidt anderledes tilbehør. Lasagnen får et helt andet præg, når du bruger ricotta og friske grøntsager i stedet for den sædvanlige kødsauce
Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL FRIKADELLER
500 g hakket kalv- og flæskekød
½ spsk. salt
1 løg
1 dl mælk
2 dl hvedemel
friskkværnet peber
2 spsk. paprika
1 tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. solsikkeolie til stegning
små træspyd
 
SOMMERLASAGNE
250 g friske lasagneplader
1 squash
500 g hele ærter i bælg
2 spsk. olivenolie
1 bæger ricotta
skal af 1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
½ frisk rød chili
 
TILBEHØR
godt brød
 

Opskrift - sådan laver du krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter

 
1. Frikadeller: Rør hakket kød med salt i en skål. Pil og riv løget groft. Rør løget i farsen sammen med mælk og mel. Krydr med peber, paprika og chiliflager. Varm en pande op med olie, og form farsen til små kugler ved hjælp af en ske. Steg dem godt på alle sider, og sæt dem på spyd.
 
2. Sommerlasagne: Kog lasagnepladerne i spilkogende letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Tag dem op, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Skær dem i stykker på ca. 8 x 8 cm. Skyl squashen, og skær den i aflange, tynde skiver med en tyndskræller. Læg skiverne i en skål sammen med friskbælgede ærter, og dryp med olivenolie. Rør ricotta med fintrevet citronskal, salt og peber. Rens chilien, og skær den i fine tern. Saml 4 små lasagner på hver tallerken: Begynd med 1 lasagneplade, derefter et lag ricottacreme, squash og ærter, og gentag i samme rækkefølge. Drys med chili, og servér straks sammen med frikadeller på spyd og brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med sesampanering og lun asiatisk spidskålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Bøf med chili, stegte bønner og ris med majs - Få opskriften her

Torsdag: Grillede koteletter med couscous og persillesalat - Få opskriften her

Fredag: Kylling stegt i ovn med fennikelsalat og bagte kartofler- Få opskriften her