frikadeller
Hovedretter

Krydder-frikadeller og bulgursalat

Frikadeller med mellemøstlige krydderier passer perfekt til perlende bulgur og en yoghurtdressing med hvidløg. Her får du opskriften på krydder-frikadeller og bulgursalat

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 kg hakket kalve- og flæskekød
1 løg
1 håndfuld bredbladet persille
2 æg
1 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kanel
smør til stegning

BULGURSALAT

2 dl yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. salt
2 auberginer
3 dl bulgur
skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 håndfuld bredbladet persille
30 g pinjekerner

YOGHURTDRESSING

2 dl yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du krydder-frikadeller og bulgursalat 

 
1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget. Skyl og hak persillen fint. Rør kød, løg, persille, æg, havregryn, mælk og krydderier sammen til en fars. Stil den på køl i 30 minutter.
 
2. BULGURSALAT: Tænd ovnen på 200°. Bland yoghurt, olie, gurkemeje, spidskommen og salt i en stor skål. Skyl auberginer; 
skær dem i skiver, og vend dem i yoghurtblandingen. Fordel aubergineskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter. Kog bulgur efter anvisningen på pakken.
 
3. Form frikadeller af farsen, og steg dem i smør på en pande.
 
4. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienserne sammen.
 
5. BULGURSALAT, FORTSAT: Fordel den kogte bulgur i et fad. Drys med fintrevet citronskal, pres citronsaft over, og vend rundt. Skyl og hak persille groft. Rist pinjekerner let på en tør pande. Fordel de stegte aubergineskiver oven på bulgurblandingen. Dryp yoghurtdressingen over. Drys persille og pinjekerner over bulgursalaten, og servér den som tilbehør til frikadellerne.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tærte med røget hellefisk – Få opskriften her

Tirsdag: Kalkun og spidskål i rød karry – Få opskriften her

Onsdag: Vegetarlasagne med quinoa – Få opskriften her

Torsdag: Toast med serrano, parmesan og asparges – Få opskriften her

 

Læs mere om: