kokosdahl
Hovedretter

Kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris

Denne fantastiske dahl laver jeg igen og igen. Den luner dejligt på kolde dage og er sprængfyldt med sunde sager. Her får du opskriften på kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris

Kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris 

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
3 fed hvidløg
2-3 cm frisk ingefær
1 spsk. smør til stegning
2 spsk. stødt gurkemeje
1 spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt koriander
300 g røde linser (ca. 4 dl)
1 dåse hakkede tomater
2 dåser kokosmælk (ca. 800 g i alt)
5 stilke grønkål
saft af 1 limefrugt
salt og friskkværnet peber
 
 
TILBEHØR
ca. 250 g fuldkornsris (1 dl pr. person i rå vægt)
 
TIL SERVERING
1-2 limefrugter
skyr
25 g ristede kokoschips, f.eks. fra Urtekram
½ bundt frisk koriander
 

Opskrift -sådan laver du kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris 

 
1. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
 
2. Pil og hak løgene. Riv hvidløg og ingefær fint på et rivejern. Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i en stor gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med et par minutter. Skyl linserne i koldt vand. Hæld tomater, kokosmælk og linser i gryden, og bring retten i kog. Rør ofte, da linserne nemt brænder på. Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte. Skyl og tør grønkålen; riv bladene af stilkene i mundrette stykker, og vend dem i retten. Varm det hele godt igennem, så grønkålen falder sammen. Smag retten til med limesaft, salt og peber. Servér kokosdahl med fuldkornsris og limefrugt skåret i både. Top med en skefuld skyr, og drys med kokoschips og frisk koriander.
 
TIP: Servér med lune naanbrød i stedet for ris.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Tirsdag: Dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip – få opskriften her

Onsdag: Kebab-spyd med græskar og bagte auberginer med tahindressing – få opskriften her

Torsdag: Huevos rancheros – få opskriften her

Fredag: Citrus-kylling og lun salat med græskar og blomkål – få opskriften her

Læs mere om: