kødboller
Hovedretter

Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti

Skab en hyggelig og grøn middag ved at tilsætte squash til spaghettien. Her får du opskriften på kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket oksekød
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 spsk. tørret oregano
2 fed hvidløg
20 g parmesan
1 æg
olivenolie til stegning

TOMATSAUCE

1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret basilikum
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
3 dl vand
1 spsk. rødvinseddike

SQUASH-SPAGHETTI

200 g spaghetti
2 squash

TIL SERVERING

75 g parmesan
frisk basilikum

Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti 

1. Rør kødet med salt, peber og oregano. Pil og pres hvidløg, og riv parmesan fint. Rør hvidløg, parmesan og æg i farsen. Stil farsen på køl i 30 minutter.
 
2. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i olie i en gryde. Tilsæt resten af ingredienserne til tomatsaucen, og lad det simre i 10 minutter.
 
3. Form små kødboller, og brun dem i olie på en pande ved høj varme. Læg kødbollerne i tomatsaucen, og lad dem simre med i 10 minutter, til de bliver gennemstegte.
 
4. SQUASH-SPAGHETTI: Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Lav lange, tynde bånd af squash ved hjælp af en spiralizer eller kartoffelskræller. Vend squashen sammen med den kogte, afdryppede spaghetti.
 
5. SERVERING: Servér kødboller og tomatsauce med squash-spaghetti. Top med friskrevet parmesan og plukket basilikum.
 
TIP: Servér evt. squash og spaghetti i to skåle, så hver især ved bordet selv kan justere forholdet mellem grøntsager og pasta.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sumakpaneret laks med ovnbagt pastinaksalat – Få opskriften her

Tirsdag: Sød kartoffelpande med spinat – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat – Få opskriften her

Torsdag: Boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano – Få opskriften her