Kartoffelpizza med pesto.
Mad

Kartoffelpizza med trøffelpesto

19. marts 2020
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Kartoffelpizza er ægte hverdagsmad. Trøffel får alt til at smage mere af luksus – eksempelvis den her simple hverdagspizza. Her får du opskriften på kartoffelpizza med trøffelpesto.
10 min4 personer

Pizzadej

  • 20 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 650 g pizzamel, f.eks. Tipo 00
  • 1 spsk. olivenolie til pensling

Topping

  • 140 g trøffelpesto
  • 2 bagekartofler
  • Salt og peber
  • 2 kugler frisk mozzarella a 125 g
  • 1 håndfuld frisk rosmarin

Kartoffelpizza med trøffelpesto

  1. Pizzadej: Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør mel i, lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl den med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i 1 time. Sæt 2 bageplader i ovnen, og varm ovnen op til 250°. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud med kagerulle på et meldrysset bord til tynde pizzabunde. Flyt dem over på hver sit ark bagepapir.
  2. Topping: Smør trøffelpesto ud på pizzabundene. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på mandolinjern. Fordel dem over pizzabundene sammen med mozzarella i mindre stykker. Krydr med salt og peber, og drys med rosmarin. Træk bagepapiret med pizzaerne over på de brandvarme bageplader. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bundene er sprøde og gyldne.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også