Hovedretter

Kartoffelpizza med trøffelpesto

Trøffel får alt til at smage mere af luksus – eksempelvis en simpel kartoffelpizza. Her får du opskriften på kartoffelpizza med trøffelpesto.

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 10 min
Antal personer: 4

Pizzadej

20 g gær
4 dl vand
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
650 g pizzamel, f.eks. Tipo 00
1 spsk. olivenolie til pensling

Topping

140 g trøffelpesto
2 bagekartofler
Salt og peber
2 kugler frisk mozzarella a 125 g
1 håndfuld frisk rosmarin

Hævetid: 1 time

Opskrift - sådan laver du kartoffelpizza med trøffelpesto

Pizzadej: Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør mel i, lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl den med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i 1 time. Sæt 2 bageplader i ovnen, og varm ovnen op til 250°. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud med kagerulle på et meldrysset bord til tynde pizzabunde. Flyt dem over på hver sit ark bagepapir.

Topping: Smør trøffelpesto ud på pizzabundene. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på mandolinjern. Fordel dem over pizzabundene sammen med mozzarella i mindre stykker. Krydr med salt og peber, og drys med rosmarin. Træk bagepapiret med pizzaerne over på de brandvarme bageplader. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bundene er sprøde og gyldne.
 
 
 
 

 

Læs mere om: