Hovedretter

Kalvesteak og grillet grøntsagssalat

Hvis du tilbereder majskolberne på grill, er det smart at lade bladene blive siddende for enden af kolben som en slags håndtag. Så er de nemme at vende. Her får du opskriften på kalvesteak og grillet grøntsagssalat

Kalvesteak og grillet grøntsagssalat til 4 personer

Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
4 kalvesteaks
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
GRILLEDE GRØNTSAGER
2 majskolber
1 squash
1 aubergine
olivenolie til pensling
200 g små tomater
1 bundt basilikum
1 bundt purløg
50 g kokosflager
 
DRESSING
saft af 2 limefrugter
1 fed hvidløg
1 spsk. fiskesauce
1 tsk. honning
 

 

Opskrift - sådan laver du kalvesteak og grillet grøntsagssalat 

 
1. GRILLEDE GRØNTSAGER: Befri majskolberne for blade og tråde. Skyl squash og aubergine, og skær dem i tynde skiver på langs. Pensl majskolber, squash og aubergine med olie, og steg dem på en (grill)pande eller havegrill i 5-6 minutter på hver side, til de har fået synlige mærker. Skær majskernerne fra kolberne med en skarp kniv. Skær aubergine og squash i mindre stykker. Anret de grillede grøntsager på et fad. Skyl og halvér tomaterne. Hak basilikum og purløg fint. Drys tomater, krydderurter og kokosflager over grøntsagerne.
 
2. DRESSING: Pres limesaften. Pil og pres hvidløg. Rør hvidløg, limesaft, fiskesauce og honning sammen til en dressing, og hæld den over de grillede grøntsager.
 
3. Pensl kalvesteaks med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i 3-4 minutter på hver side på grill(pande) eller havegrill. Skær kødet i skiver, og servér det sammen med grøntsagerne.