Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat
Hovedretter

Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat

Giv dine frikadeller et frisk pust ved at servere en syrlig appelsinsalat som tilbehør. Her får du opskriften på julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat

Forberedelsestid: 1 t og 5 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket kalve- og svinekød
1 løg
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk
1 tsk. revet muskatnød
½ tsk. allehånde
½ tsk. stødt ingefær
salt og friskkværnet peber
smør til stegning

TILBEHØR

500 g kartofler

SENNEPSDRESSING

skal af ½ usprøjtet appelsin
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

APPELSINSALAT

5 stilke grønkål
2 appelsiner
25 g mandelsplitter
100 g feta

Opskrift - sådna laver du julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat 

 
1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter.
 
2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i vand, til de er møre.
 
3. SENNEPSDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og smag til.
 
4. APPELSINSALAT: Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene. Læg kålbladene i en stor skål. Hæld sennepsdressingen over grønkålen, og massér den ind i kålbladene med hænderne, indtil kålen bliver blød. Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet i skiver. Vend appelsinskiver, mandel-
splitter og smuldret feta sammen med grønkålen.
 
5. Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med kogte kartofler og appelsinsalat.
 
TIP: Frikadeller kan laves med mel eller rasp i stedet for havregryn.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder – Få opskriften her

Onsdag: Perlebygotto ned grønkål og svampe – Få opskriften her

Torsdag: Græskarsuppe med krebsehaler – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med pancetta og ristede jordskokker – Få opskriften her