frikadeller
Hovedretter

Jule-frikadeller med quinoa-bønne-salat

Med en stor portion sprødstegte frikadeller er der også lidt til dagen efter. Her får du opskriften på jule-frikadeller med quinoa-bønne-salat

Jule-frikadeller med quinoa-bønne-salat

Tid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 kg hakket kalv og flæsk
1 spsk. salt
2 løg
friskkværnet peber
2 æg
2 dl hvedemel
3 dl mælk
1 tsk. hele korianderfrø
1 fed hvidløg
1 æble
50 g hasselnødder
olie til stegning
 
QUINOA-BØNNE-SALAT
250 g rød quinoa
400 g grønne bønner
1 appelsin
1 rødløg
50 g rosiner
 
SALATDRESSING
½ dl olivenolie
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Frikadeller med couscous og myntecreme
 

Opskrift - sådan laver du jule-frikadeller med quinoa-bønne-salat

 
1. Rør hakket kalv og flæsk med salt. Pil og riv løgene på et rivejern. Rør løg og peber i farsen. Rør æg i, 1 ad gangen. Rør farsen lind med mel og mælk. Lad den trække tildækket i 10-15 minutter i køleskabet.
Knus korianderfrø. Pil og pres hvidløg. Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i små tern. Hak nødderne groft. Rør farsen godt sammen med koriander, hvidløg, æble og nødder. Form farsen til frikadeller, og steg dem gyldne i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side.
 
2. QUINOA-BØNNE-SALAT: Skyl quinoa i koldt vand, og kog den mør i letsaltet vand i 10-12 minutter. Nip og skyl bønnerne. Lad dem koge sammen med quinoaen i de sidste 4 minutter af quinoaens kogetid. Hæld vandet fra, og hæld quinoa og bønner i en skål. Skræl appelsinen, og skær den i fileter. Pil og hak rødløg fint. Vend appelsin, rødløg og rosiner sammen med quinoa og bønner.
 
3. SALATDRESSING: Rør olie sammen med citronsaft, salt og peber. Vend dressingen i bønnesalaten, og servér salat til julefrikadeller.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe - Få opskriften her

Onsdag: Stegt svinekam med sveske-abrikos-fyld og bagte kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Laks med tomat, stjerneanis og bagte rodfrugter - Få opskriften her

Fredag: Krydret andebryst, grønne linser med rødbeder og spinatsalat - Få opskriften her