Hovedretter

Jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg

I denne uge sætter vi fuld fokus på de sunde rodfrugter. Her får du opskriften på jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg

Jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg til 4 personer

De knoldede jordskokker kan være lidt genstridige at skrælle, men det er altid umagen værd.

INGREDIENSER TIL JORDSKOKKESUPPE
1 løg
1 stor bagekartoffel
750 g jordskokker
olivenolie til stegning
1 l hønsebouillon
3 kviste timian
1 dl piskefløde
evt. 1 spsk. smør
salt og friskkværnet peber
 
RISTEDE ØSTERSHATTE
100 g østershatte
olivenolie til stegning
salt
 
TIL SERVERING TIL JORDSKOKKESUPPE
1 bundt purløg
groft brød
 

Opskrift - sådan laver du jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg

 
1. Jordskokkesuppe: Pil løget, og hak det fint. Skræl kartoffel og jordskokker, og skær dem i små tern. Steg dem sammen med løget i olie i en gryde, uden at de tager farve. Hæld bouillon ved, og bring gryden i kog. Tilsæt timiankviste. Kog suppen ved lav varme i ca. 15 minutter, til kartoffel og jordskokker er møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde og evt. smør, og smag til med salt og peber.
 
2. Ristede østershatte: Rens østerhattene (helst med en blød børste uden brug af vand), og skær dem i lange strimler. Rist dem i olivenolie på en varm pande i 2-3 minutter. Drys med salt. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
 
3. Servering: Hæld suppen op i skåle; læg østershattene i suppen, og drys med finthakket purløg. Servér med groft brød til.
 
Se her, hvordan du gør:

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Rødbedesalat med hasselnødder, gedeost og kylling – Få opskriften her

Fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat – Få opskriften her

Gulerodsmos med spidskommen og ristet torsk – Få opskriften her

Jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg – Få opskriften her