Hovedretter

Jordskokkesuppe med ristede butterbeans

Bælgfrugter er en god og billig måde at få mere mæthed ind i de grønne måltider på. Her får du opskriften på jordskokkesuppe med ristede butterbeans

Jordskokkesuppe med ristede butterbeans 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 kg jordskokker
2 store løg 
3 fed hvidløg 
1 spsk. olivenolie 
salt og friskkværnet peber
1 dåse butterbeans
1 l grøntsags- eller hønsebouillon
1 dl piskefløde
saft af 1 citron
 
 
SPRØDE BUTTERBEANS
1 dåse butterbeans
1 spsk. olivenolie
salt
 
 
TIL SERVERING
½ bundt persille
1 dl cremefraiche 
4 skiver rugbrød
 
 

Opskrift - sådan laver du jordskokkesuppe med ristede butterbeans 

 
1. Tænd ovnen på 175°. Skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver. Pil løg, og skær dem i både. Pil hvidløgsfed. Fordel det hele på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend det med olie. Drys med salt og peber, og bag det i ovnen i 20 minutter, indtil jordskokskiverne er møre og løgene let gyldne.
 
2. SPRØDE BUTTERBEANS: Skyl bønnerne fra dåse, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, drys med salt, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.
 
3. Blend bagte jordskokker og løg sammen med afdryppede, skyllede butterbeans, kogende bouillon, fløde og citronsaft i en foodprocessor eller blender, indtil suppen får en cremet konsistens. Smag til, drys med persille, og servér straks med sprøde bønner, grofthakket persille, cremefraiche og ristet rugbrød. Hvis suppen bliver kold, kan den hurtigt varmes op i en gryde.