Anders Schønnemann
Hovedretter

Jomfruhummer med sprød blomkålssalat og aioli

Ugens tirsdagsopskrift er jomfruhummer med sprød blomkålssalat og aioli. Få opskriften her

Jomfruhummer med sprød blomkålssalat og aioli til 2 personer (25 min)

INGREDIENSER

6-10 jomfruhummere
lidt smør
2 fed hvidløg, hakkede
salt
½ dl citronsaft
2 spsk. flydende honning
4 spsk. olivenolie
salt
½ blomkål i små buketter
½ dl hakket dild
2 hjertesalater

TILBEHØR
aioli
evt. groft brød

Opskrift - sådan laver du jomfruhummer med sprød blomkålssalat og aioli

1. Tænd ovnen på max varme og med grill på. Flæk hummerne, eller læg dem hele på en bageplade. Læg en smule smør på hver hale, og krydr med hvidløg og salt. Grill jomfruhummerne under grillen i 5-6 minutter, eller til de er tilberedte.

2. Rør imens citronsaft med honning, olivenolie og salt. Kom blomkål og dild i. Skær salaterne i både, og anret dem toppet med blomkål og dild.

3. Servér straks jomfruhummere med salat, aioli og evt. groft brød.
Husk servietter og skylleskål.

TIP: Ofte kan frosne jomfruhummere købes til en ganske overskuelig pris i supermarkedet. De er bestemt i orden og gør retten en del mere tirsdags-økonomi-venlig.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Suqash-pasta alla carbonara - Få opskriften her

ONSDAG: Lynstegt svin & protobello - Få opskriften her

TORSDAG: Daalsuppe med koriander-raita - Få opskriften her

FREDAG: Oksemørbrad med nye rødder og estragon - Få opskriften her