Hovedretter

Jambalaya med pølser og rejer

Pølser og rejer i samme ret er altså et langt bedre match, end man måske umiddelbart skulle tro. Send aftensmaden på udflugt til ovnens dybe, stille ro, hvor der steges og dampes, mens du slapper af. Her får du opskriften på jambalaya med pølser og rejer

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

200 g ferske tigerrejer
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
1 spsk. olie til stegning
400 g pølser, gerne krydrede
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. paprika
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. tørret timian
2 tsk. tørret oregano
tabasco efter smag
salt og friskkværnet peber
4 dl hønsebouillon
250 g ris, f.eks. basmatiris

TIL SERVERING

1 frisk grøn chili
frisk koriander

Opskrift - sådan laver du jambalaya med pølser og rejer

 
1. Pil og hak rødløg og hvidløg, og steg dem i olie i en stor gryde. Skær pølserne i skiver. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Lad pølser og peberfrugter stege med i gryden. Tilsæt tomater, krydderier og bouillon, og lad det koge op. Tilsæt ris, og lad det hele simre i 20-25 minutter under låg, til risene er møre. Lad tigerrejerne koge med i gryden de sidste 5 minutter af risenes kogetid.
 
2. SERVERING: Rens chili, og skær den i skiver. Anret jambalaya i portionsskåle, og drys med chili og plukket koriander.