Hovedretter

Italiensk tomatgryde med kødboller og ostebrød

Den smagfulde gryderet med kødboller og tomatsauce får et sprødt låg af ciabattabrød og smeltet ost. Her får du opskriften på italiensk tomatgryde med kødboller og ostebrød

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

125 g hakket oksekød
1 æg
50 g parmesan
1½ tsk. salt
peber
30 g pinjekerner
1 håndfuld frisk oregano

TOMATSAUCE

2 små løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret basilikum
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
2½ dl hønsebouillon
1 dåse butterbeans

GRATINEREDE BRØD

1 ciabattabrød
1 frisk mozzarellakugle a 125 g
50 g parmesan

Opskrift - sådan laver du italiensk tomatgryde med kødboller og ostebrød 

 
1. Rør en fars af hakket oksekød, æg, friskrevet parmesan, salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Hak oregano fint (gem lidt til pynt). Rør begge dele i farsen, og stil den på køl i 30 minutter.
 
2. TOMATSAUCE: Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, som kan gå i ovnen, og tilsæt oregano og basilikum. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i, og lad det simre.
 
3. Tænd ovnen på 200°. Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i 10 minutter, til de er faste.
 
4. TOMATSAUCE, FORTSAT: Skyl og afdryp butterbeans, og vend dem i tomatsaucen sammen med kødbollerne. Tag gryden af varmen.
 
5. GRATINEREDE BRØD: Skær ciabattabrød i grove skiver, og læg dem i overfladen af tomatsaucen. Top med stykker af mozzarella og friskrevet parmesan, og sæt gryden i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og gylden. Pynt retten med frisk oregano, og servér.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Boghvedecrepes med røget hellefisk og sommergrønt – Få opskriften her

Tirsdag: Æggekage med kartofler og serranoskinke – Få opskriften her

Onsdag: Bagt caprese-pastasalat med kylling – Få opskriften her

Torsdag: Pitapizza med pesto og artiskokhjerter – Få opskriften her