oksegryde
Mad

Italiensk oksegryde med rodfrugter

10. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Denne opskrift er perfekt gæstemad, for efter lidt forberedelse passer retten stort set sig selv, og du kan slappe af. Her får du opskriften på italiensk oksegryde med rodfrugter
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg oksebov i tern
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 500 g kartofler
  • 500 g blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, pastinakker, knoldselleri)
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 4 laurbærblade
  • 1 håndfuld frisk timian eller 1 spsk. tørret
  • 4-5 rosmarinkviste
  • 5 dl rødvin
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • ½ l oksebouillon
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du italiensk oksegryde med rodfrugter

Tag kødet ud af køleskabet. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i grove tern. Sæt de klargjorte grøntsager til side. Kværn godt med salt og peber over kødet, og brun det i smør i en stor tykbundet gryde, så det får stegeskorpe. Tag kødet op af gryden, og tilsæt alle grøntsagerne sammen med laurbærblade, timian og rosmarin. Krydr med salt og peber, og lad det hele stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve, og løgene bliver gennemsigtige. Læg kødet tilbage i gryden, og hæld rødvin, hakkede tomater, tomatpuré og oksebouillon ved. Rør rundt, og læg låg på gryden. Lad det hele stå og simre i 1-3 timer. Servér med groft brød.

Læs også