Hovedretter

Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita

Disse indiske pandekager laves med kikærtemel, som du kan købe i større supermarkeder eller specialforretninger. Her får du opskriften på indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

3 dl kikærtemel
1 spsk. stødt gurkemeje
1 spsk. garam masala
1 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. salt
2 dl vand
1 håndfuld frisk koriander
1 stort rødløg
1 squash
olivenolie til stegning

KRYDRET KYLLING

500 g kylling i strimler
3 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 limefrugt
2 dl græsk yoghurt 10 %
1 tsk. stødt gurkemeje
1 spsk. garam masala
salt og peber
olivenolie til stegning

RAITA

½ agurk
1 håndfuld frisk mynte
2 dl græsk yoghurt 2 %
1 tsk. stødt spidskommen
salt

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk mynte

Opskrift - sådan laver du Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita 

 
1. KRYDRET KYLLING: Læg kyllingestrimlerne i en skål. Skræl og riv ingefær. Pil og riv hvidløg. Pres lime. Rør ingefær, hvidløg og limesaft sammen med de resterende ingredienser til marinaden, og vend det i skålen med kylling. Lad kødet marinere på køl i mindst 1 time (gerne op til 1 døgn).
 
2. Bland kikærtemel, gurkemeje, garam masala, hvidløgspulver og salt i en skål. Rør vand i, så du får en klistret dej uden klumper. Hak koriander fint. Pil rødløg, og skær i tynde skiver. Rør det i dejen. Skyl squash, riv den groft, og rør den i dejen. Stil dejen på køl i mindst 30 minutter. Steg mellemstore pandekager af dejen i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde.
 
3. RAITA: Skyl agurk, og skær den i meget små tern. Hak mynte fint. Rør agurk og mynte sammen med yoghurt, spidskommen og salt. Stil raita på køl indtil servering.
 
4. KRYDRET KYLLING, FORTSAT: Steg det marinerede kyllingekød i olie på en pande, til det er gennemstegt og gyldent.
 
5. SERVERING: Fordel kylling over pandekagerne, og top med raita og frisk mynte. Servér straks.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hummerhotdogs med sprødt grønt - Få opskriften her

Tirsdag: Minestronesuppe med kødboller - Få opskriften her

Torsdag: Gulerodsrisotto med parmesan og timian - Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler - Få opskriften her