Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita
Mad

Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita

27. juni 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Disse indiske pandekager laves med kikærtemel, som du kan købe i større supermarkeder eller specialforretninger. Her får du opskriften på indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 dl kikærtemel
  • 1 spsk. stødt gurkemeje
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 stort rødløg
  • 1 squash
  • olivenolie til stegning

KRYDRET KYLLING

  • 500 g kylling i strimler
  • 3 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 limefrugt
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 spsk. garam masala
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning

RAITA

  • ½ agurk
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk mynte

Opskrift - sådan laver du Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita

1. KRYDRET KYLLING: Læg kyllingestrimlerne i en skål. Skræl og riv ingefær. Pil og riv hvidløg. Pres lime. Rør ingefær, hvidløg og limesaft sammen med de resterende ingredienser til marinaden, og vend det i skålen med kylling. Lad kødet marinere på køl i mindst 1 time (gerne op til 1 døgn). 2. Bland kikærtemel, gurkemeje, garam masala, hvidløgspulver og salt i en skål. Rør vand i, så du får en klistret dej uden klumper. Hak koriander fint. Pil rødløg, og skær i tynde skiver. Rør det i dejen. Skyl squash, riv den groft, og rør den i dejen. Stil dejen på køl i mindst 30 minutter. Steg mellemstore pandekager af dejen i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde. 3. RAITA: Skyl agurk, og skær den i meget små tern. Hak mynte fint. Rør agurk og mynte sammen med yoghurt, spidskommen og salt. Stil raita på køl indtil servering. 4. KRYDRET KYLLING, FORTSAT: Steg det marinerede kyllingekød i olie på en pande, til det er gennemstegt og gyldent. 5. SERVERING: Fordel kylling over pandekagerne, og top med raita og frisk mynte. Servér straks. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også