Mad
16. april 2019

Krydret linsesuppe med kokosmælk

Denne linsesuppe er dejligt cremet, krydret og ekstra mættende takket være fibre og protein fra de røde linser. Her får du opskriften på krydret linsesuppe med kokosmælk
Af: Emma Martiny
linsesuppe med kokosmælk

Foto: Winnie Methmann

Denne linsesuppe er dejligt cremet, krydret og ekstra mættende takket være fibre og protein fra de røde linser. Her får du opskriften på krydret linsesuppe med kokosmælk
40 min4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2½ cm frisk ingefær
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. stødt gurkemeje
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • ½ spsk. stødt koriander
  • 300 g tørrede røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl ristede kokosflager
  • 1 håndfuld frisk koriander
Annonce

Sådan laver du krydret linsesuppe med kokosmælk

  1. Pil og hak løg.
  2. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern.
  3. Steg løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med i et par minutter.
  4. Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater, kokosmælk og bouillon. Bring retten i kog. Rør ofte – linserne brænder nemt på.
  5. Lad retten koge i 30-40 minutter, indtil linserne er helt møre og let udkogte.
  6. Smag til med limesaft, salt og peber, og servér med kokosflager og koriander.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.