kyllingelår
Hovedretter

Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer

Når vindruer bages, fremhæves en syrlighed og sødme, der passer perfekt til de nøddeagtige jordskokker. Her får du opskriften på honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer

Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 kg jordskokker 
½ bakke vindruer
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber 
 
 
HONNING-DIJON-KYLLINGELÅR
4 kyllingelår
1 dl dijonsennep
½ dl honning
½ dl olivenolie
3 kviste frisk rosmarin
salt og friskkværnet peber
2 dl hønsebouillon
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
TIL SERVERING
50 g rucolasalat
godt brød
 
PRØV OGSÅ: Kyllingelår med nudelsalat
 

Opskrift - sådan laver du honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem i et ovnfast fad. Skyl druerne, og vend dem sammen med jordskokkerne. Dryp olie over fadet, krydr med salt og peber, og vend rundt.
 
2. HONNING-DIJON-KYLLINGELÅR: Dup kyllingelårene tørre. Rør sennep, honning, olie, finthakket rosmarin, salt og peber sammen. Smør kyllingelårene ind i blandingen, og læg dem over jordskokkerne. Hæld bouillon i bunden af fadet, og steg retten i ovnen i 30 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte og gyldne.
 
3. SERVERING: Skyl rucola, og servér det til kyllingen sammen med brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fritata med kartofler og sprød chorizo – Få opskriften her

Onsdag: Fransk galette med skinke og ost – Få opskriften her

Torsdag: Wok med nudler, squash og tigerrejer – Få opskriften her

Fredag: Gullashsuppe – Få opskriften her