Hokkaidogryde
Hovedretter

Hokkaidogryde

Det er en kold tid, men heldigvis kan man varme sig på varm, velsmagende gryderet. Her får du opskriften på hokkaidogryde

Tid i alt: 45 min
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

250 g hokkaido
50 g røde linser
½ løg
1 fed hvidløg
1 bouillonterning
½ dåse hakkede tomater
100 g helbladet spinat, frost
1 dåse kikærter
½-1 tsk. salt
½-1 tsk. korianderfrø
½-1 tsk. spidskommen
½ tsk. chiliflager

TILBEHØR

100 g fuldkornsflute
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
20 g smør

PYNT

timian

Opskrift - sådan laver du hokkaidogryde

 
1. Skær hokkaido i tern – gerne med skræl, men kerner fjernes. Skyl linserne, og hak løg og hvidløg.
 
2. Kom hokkaido, linser, løg, hvidløg og bouillonterning i en gryde med ¾ liter vand, og kog i 15 minutter.
 
3. Hæld lidt af vandet fra – men gem det – så vandet kun lige dækker grøntsagerne. Blend grundigt med en stavblender til en mos.
 
4. Tilsæt hakkede tomater, spinat,  kikærter, salt, koriander, spidskommen og chili.
 
5. Varm retten igennem i cirka fem minutter. Justér konsistensen med lidt af kogevandet og smag eventuelt til med flere krydderier.
 
6. Servér hokkaidogryden med en spiseskefuld fraiche på toppen, varme flutes og smør. Pynt med lidt frisk timian.
 
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
HÅNDFULD 1 (+2): Hokkaido, løg, hakkede tomater, spinat
HÅNDFULD 3: Linser, kikærter
HÅNDFULD 4: Flute
FEDT:  Smør
MÆLKEDRESSING: Fraiche
SMAGSGIVERE: Hvidløg, bouillon, salt, koriander, spidskommen, chili, timian
595 kcal – Fedt 16 g – Protein 27 g – Kulhydrat 72 g – Kostfiber 21,7 g
 
TIP: Kom mere vand i retten, og servér den som en fyldig suppe. Brug kartofler i stedet for linser. Brug evt. stødt koriander i stedet for  korianderfrø.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Marineret tofu med selleri og avokadomos – Få opskriften her

Onsdag: Torsk i fad – Få opskriften her

Torsdag: Musaka med oksekød, sød kartoffel og aubergine – Få opskriften her

Fredag: Mulligatawny-suppe – Få opskriften her