Herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat
Hovedretter

Herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat

Forvandl den franske ratatouille til en frisk salat, der kan nydes både lun og kold. Her får du opskriften herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 kyllingelår
2 spsk. olivenolie
2 spsk. herbes de Provence
salt og friskkværnet peber

RATATOUILLE-SALAT

1 squash
1 aubergine
2 røde peberfrugter
250 g cherrytomater
2 rødløg
2 spsk. olivenolie
½ spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret rosmarin
salt
100 g rucola
1 spsk. balsamicoeddike

TIL SERVERING

1 brød

Opskrift - sådan laver du herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat 

 
1. RATATOUILLE-SALAT: Tænd ovnen på 175° varmluft. Skyl og skær squash og aubergine i skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i skiver. Skyl og halvér cherrytomater. Pil rødløg, og skær dem i både. Fordel alle grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med olie, oregano, rosmarin og salt. Bag grøntsagerne i 25 minutter, til de er møre og let gyldne.
 
2. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Dryp olie over, krydr med herbes de Provence, salt og peber, og massér det ind i kødet. Bag kyllingelårene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gennemstegte, og skindet er sprødt.
 
3. RATATOUILLE-SALAT, FORTSAT: Skyl og tør rucola. Bland rucola med de bagte grøntsager i en skål, og dryp med balsamico.
 
4. SERVERING: Servér kyllingelårene med ratatouille-salat og lunet brød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornspaneret kulmule med fyldte porrer – Få opskriften her

Tirsdag: Kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta – Få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med gedeost, spinat og sorte bønner – Få opskriften her

Fredag: Kalvemørbrad med fennikel, jordskokker og brombærsauce – Få opskriften her