Herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat
Mad

Herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat

26. juli 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Forvandl den franske ratatouille til en frisk salat, der kan nydes både lun og kold. Her får du opskriften herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat
25 min4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. herbes de Provence
  • salt og friskkværnet peber

RATATOUILLE-SALAT

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g cherrytomater
  • 2 rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret rosmarin
  • salt
  • 100 g rucola
  • 1 spsk. balsamicoeddike

TIL SERVERING

  • 1 brød

Opskrift - sådan laver du herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat

1. RATATOUILLE-SALAT: Tænd ovnen på 175° varmluft. Skyl og skær squash og aubergine i skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i skiver. Skyl og halvér cherrytomater. Pil rødløg, og skær dem i både. Fordel alle grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med olie, oregano, rosmarin og salt. Bag grøntsagerne i 25 minutter, til de er møre og let gyldne. 2. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Dryp olie over, krydr med herbes de Provence, salt og peber, og massér det ind i kødet. Bag kyllingelårene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gennemstegte, og skindet er sprødt. 3. RATATOUILLE-SALAT, FORTSAT: Skyl og tør rucola. Bland rucola med de bagte grøntsager i en skål, og dryp med balsamico. 4. SERVERING: Servér kyllingelårene med ratatouille-salat og lunet brød. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også