Torsdag, 20. april 2017 - 7:14 - af Emma Martiny, Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta
Tid: 30 minutter. Ovntid: 30-40 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
100 g feta + 50 g til pynt
1 æg
1 spsk. rosmarin + kviste til pynt
salt og friskkværnet peber
2 rødbeder
KARAMELLISEREDE RØDLØG
1 rødløg
1 spsk. smør
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. ahornsirup
salt og friskkværnet peber
HAVREBUND
250 g havregryn (og lidt til pynt)
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 æg
1 æggehvide (gem blommen til pensling af tærten)
½ dl olivenolie
½ dl vand
Opskrift - sådan laver du havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta
1. Tænd ovnen på 175°.
2. KARAMELLISEREDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i skiver. Steg dem gyldne i smør på en pande. Tilsæt balsamicoeddike og ahornsirup. Drys let med salt og peber, og tag panden af varmen, når al væden er fordampet.
3. Smuldr 100 g feta i en skål. Tilsæt ægget, 1 spsk. finthakket rosmarin, en smule salt og friskkværnet peber, og mos det sammen. Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
4. HAVREBUND: Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æggehvide og olie, og kør maskinen igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt derefter 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Du kan også bruge havremel og samle dejen i en skål. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, fjern det øverste stykke, og flyt dejen over på en bageplade.
5. Smør æggemassen ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, og fordel rødbedeskiverne over. Top med de karamelliserede rødløg og 50 g smuldret feta. Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud. Pensl kanterne med æggeblomme, og drys med lidt ekstra havregryn. Bag galetten i en 200° varm ovn i 30-40 minutter, indtil kanterne er sprøde og gyldne. Pynt med rosmarin, og servér.
TIP: Brug færdiglavet tærtedej, hvis det skal gå ekstra stærkt.