Hovedretter

Gyros-kyllingespyd med græsk salat og yoghurtdip

Gyros er den græske kebab, der her laves i en udgave med kylling og serveres med lune pitabrød og græsk salat. Her får du opskriften på gyros-kyllingespyd med græsk salat og yoghurtdip

Tid: 25 minutter
Trækketid: Mindst 
30 minutter
Ovntid: 7 minutter
Antal personer: 4
 
500 g kylling i strimler
2 spsk. gyroskrydderi
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
Træspyd
 
Yoghurtdip:
1 dl græsk yoghurt 10 %
1 spsk. olivenolie
½ citron
2 fed hvidløg
Salt og peber
Græsk salat:
1 agurk
2 bøftomater
1 rødløg
145 g kalamataoliven
75 g feta
Salt og peber
3 spsk. olivenolie
Til servering:
4 pitabrød
 
 

Opskrift - sådan laver du gyros-kyllingespyd med græsk salat og yoghurtdip

1. Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække på køl i mindst 30 minutter.
 
2. Yoghurtdip: Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
 
3. Græsk salat: Skyl agurk og tomater, og skær dem i tern. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Anret det hele på et fad, og pynt med oliven og smuldret feta. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie.
 
4. Tænd ovnen på 200° med grillfunktionen tændt. Sæt kyllingestrimlerne på spyd. Steg dem i ovnen i ca. 7 minutter, til kødet er gennemstegt. Servér sammen med græsk salat, yoghurtdip og lunede pitabrød.
 
 
Få indkøbslisten til hele ugen her
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Mørksej med græskarmos og ristet blomkål

Tirsdag: Lun pastasalat med rød valnøddepesto

Torsdag: Fransk pølseret

Fredag: Kåldolmere med oksekød, svampe og sellerimos