Lækker opskrift med grønne asparges.
Mad

Grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing

7. februar 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing ugens madplan, ugens opskrifter, hverdagsmad, forårsmad
4 personer

Grønne asparges med smilende æg

  • 500 g grønne asparges
  • 2 store æg

Sennepsdressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 2 tsk. små kapers
  • 50 g parmesan
  • 1 lille bundt estragon
  • godt brød

Grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing

  1. Skyl aspargeserne, og bræk de nederste, lidt træede ender af. Læg aspargeserne i en gryde med kogende, letsaltet vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og skyl dem godt med koldt vand. Kog æggene i 5-6 minutter alt efter størrelse – de skal være smilende.
  2. Sennepsdressing: Bland alle ingredienserne godt sammen.
  3. Servering: Læg aspargeserne på et fad, eller fordel dem på 4 tallerkener. Dryp sennepsdressingen over. Pil æggene; skær dem i kvarter, og fordel dem oven på aspargeserne. Pynt med kapers, parmesan og friskhakket estragon. Spis brød til.

TIP: Smilende æg skal have en fast hvide, mens blommen stadig skal være let flydende.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også