DET SKAL DU BRUGE
2 løg
2 fed hvidløg
2 porrer
1 spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. røget paprika
½ spsk. stødt koriander
½ spsk. stødt spidskommen
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld frisk koriander
450 g spinat fra frost
1 dåse grønne linser
8 æg
2 spsk. sorte sesamfrø
50 g feta
½ dl tørrede tranebær
TIL SERVERING
fladbrød
Opskrift - sådan laver du grøn shakshuka med porrer og linser
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens porrer, skær enderne og de yderste grove blade af, og skær porrerne i skiver. Steg løg, hvidløg og porrer i olie på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt paprika, koriander, spidskommen, salt og peber, og steg videre, til grøntsagerne begynder at tage farve. Skær korianderbladene fra stilkene, og hak stilkene fint – gem bladene til servering. Vend stilkene i blandingen på panden. Tilsæt frossen spinat, og lad det stege, indtil spinaten tør op. Skyl linserne fra dåsen i en sigte, og vend dem i retten. Skub spinatsaucen ud til siderne med en ske, så der dannes et hul i midten. Slå et æg ud i hullet. Gør det samme med de resterende æg, og læg herefter låg på panden. Lad retten simre i 5-10 minutter, indtil æggehviderne er faste og blommerne stadig flydende. Rist sesamfrøene på en tør pande. Smuldr feta over retten, og drys med sesamfrø, tranebær og korianderblade. Servér straks med lunet fladbrød.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa - Få opskriften her
Onsdag: Pasta alla puttanesca - Få opskriften her
Torsdag: Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta - Få opskriften her
Fredag: Kartoffelmos med braiseret spidsbryst og palmekål - Få opskriften her