tunbøf
Hovedretter

Grillet tunbøf med bønnesalat

Denne uges hverdagsopskrifter byder på dejlige grillretter. Her får du opskriften grillet tunbøf med bønnesalat

Grillet tunbøf med bønnesalat til 4 personer

For at få fat i den delikate, friske tun må du et smut omkring fiskehandleren.
 
INGREDIENSER
400 g frisk tun skåret i 4 bøffer
salt og friskkværnet peber
skal af 2 usprøjtede citroner
1 spsk. olivenolie
 
BØNNESALAT
1 rødløg
2 friske røde chilier
saft af 2 usprøjtede citroner
100 g cannellinibønner på dåse
100 g borlottibønner på dåse
8 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 bundt koriander
1 bundt mynte
1 bundt basilikum
 
TILBEHØR
godt brød
 

Opskrift - sådan laver du grillet tunbøf med bønnesalat

 
1. Bønnesalat: Pil rødløget, rens chilien, og hak begge dele fint. Skyl bønnerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Bland bønnerne med rødløg, chili og olivenolie i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft. Skyl og hak krydder-urterne, og vend dem i bønnesalaten.
 
2. Gnid tunbøfferne med salt og peber, fintrevet citronskal og olivenolie på begge sider. Steg dem på en varm grill i blot 1 minut på hver side. Servér tunbøfferne oven på bønnesalaten med godt brød til.
 
TIP: Tunbøfferne skal have en flot rosa farve i midten, når de serveres, ellers bliver de for tørre.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Rejespyd med chilimayo og agurkesalat - Få opskriften her

Bøffer med avocado-mango-salsa og nye kartofler - Få opskriften her

Grillet laks med mynte-ærte-puré - Få opskriften her

Grillede grøntsager med basilikumdressing og pasta - Få opskriften her