Hovedretter

Grillede lammekoteletter med ærtepuré og tomatsalat

Madplan for uge 27: Ugens fredagsopskrift er grillede lammekoteletter med ærtepuré og tomatsalat. Få opskriften her

Grillede lammekoteletter med ærtepuré og tomatsalat til 4 personer

Tænd op i havegrillen, hvis vejret tillader det, og steg lammekoteletterne på grillen. 
 
Tid: 30 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE 
8 små lammekoteletter
1 fed hvidløg
skal af 1 usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
ÆRTEPURÉ
200 g kartofler
400 g ærter (evt. fra frost)
1 lille bundt dild
1 lille bundt mynte
25 g smør
salt og friskkværnet peber
 
TOMATSALAT
2 store tomater
1 fennikel
50 g mandler
2 spsk. grønne oliven
4 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 bundt mynte
 

Opskrift - sådan laver du grillede lammekoteletter med ærtepuré og tomatsalat

 
1. Læg lammekoteletterne på en tallerken. Pil og pres hvidløgsfeddet. Riv citronskallen fint. Bland hvidløg og citronskal med olie, salt og peber. Pensl lammekoteletterne med marinaden. Grill dem på en varm havegrill eller (grill)pande i 4 minutter på hver side.
 
2. Ærtepuré: Skrub kartoflerne, og kog dem i usaltet vand, til de er møre. Lad ærterne koge med de sidste 2-3 minutter. Hak dild og mynte. Blend ærter og kartofler til en grov puré sammen med krydderurter, smør, salt og peber.
 
3. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rist mandlerne let på en tør pande. Bland tomater med fennikel, mandler og oliven. Hæld olie og balsamico over tomatsalaten, og vend friskhakket mynte i.
 
TIP: Ærtepuréen bliver bedst med friskbælgede ærter, men i en snæver vending kan du sagtens bruge frosne.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salade niçoise med frisk tun og sennepsdressing - Få opskriften her

Tirsdag: Krebinetter med persillesauce og tomatsalat - Få opskriften her

Onsdag: Bønnesalat med pocheret kylling og vilde ris - Få opskriften her

Torsdag: Gazpacho med rugbrødscroutoner - Få opskriften her