pitabrød
Mad

Græske pitabrød med krydret svinekød

28. marts 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Servér en saftig tzatziki til dine pitabrød, og vælg evt. de grove pitabrød, hvis du gerne vil spise mere fuldkorn. Her får du opskriften på græske pitabrød med krydret svinekød
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g svinekød i tern
  • 1 rødløg
  • 200 g blommetomater
  • 1 salathoved (eller 1 pose færdigblandet salat)
  • 1 glas sorte oliven
  • 4 pitabrød

KRYDDERMARINADE

  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. olivenolie
  • skal af 1 citron
  • 3 kviste frisk rosmarin

TZATZIKI

  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. rødvinseddike
  • 1 agurk
  • salt og friskkværnet peber

Marinering, kød: 30 minutter

1. KRYDDERMARINADE: Rør presset hvidløg sammen med salt, peber, olivenolie, fintrevet citronskal og hakket rosmarin. Hæld marinaden over kødet i en skål, og lad kødet marinere i mindst ½ time på køl, gerne længere.

2. TZATZIKI: Rør yoghurt med presset hvidløg, olie og eddike. Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Riv agurken groft på et rivejern, og pres overskydende væde fra. Bland revet agurk i yoghurten. Smag til med salt og peber.

3. Steg kødet på en pande ved høj varme i den marinade, der hænger ved, i 8-10 minutter. Pil løget, og skær det i tynde både. Skyl og halvér cherrytomaterne. Skyl og tør salaten. Hæld oliven i en skål. Varm pitabrødene, og servér det hele hver for sig, så hver især selv kan fylde i pitabrød ved bordet.

Læs også