Hovedretter

Græskarsuppe med pancetta og salvie

Denne uges hverdagsopskrifter er skoldhede supper lavet af friske råvarer. Her får du opskriften på græskarsuppe med pancetta og salvie

Græskarsuppe med pancetta og salvie til 4 personer

Butternutsquash er en særligt delikat græskartype og den er perfekt til græskarsuppe. Som navnet antyder, smager den lidt af smør og nødder
 

INGREDIENSER TIL GRÆSKARSUPPE

600 g butternutsquash
2 store søde kartofler
1 frisk rød chili
2 fed hvidløg
olivenolie
5 dl hønsebouillon
salt og friskkværnet peber
1 dåse kokosmælk
 

TILBEHØRTIL GRÆSKARSUPPE

12 skiver pancetta
1 bundt frisk salvie
groft brød
 

Opskrift - sådan laver du græskarsuppe med pancetta og salvie

 
1. Skær butternutsquashen i kvarter på den lange led. Fjern kernerne, fjern skallen, og skær græskarkødet i mindre stykker. Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove stykker. Tænd ovnen på 200°. Rens chilien, og fjern kernerne. Pil og hak hvidløget. Læg butternutsquash, søde kartofler, hvidløg og chili på et stort stykke alufolie, og dryp med lidt olie. Luk alufolien sammen omkring grøntsagerne, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Læg de bagte grøntsager i en foodprocessor, og blend med hønsebouillon. Krydr med salt og peber. Hæld græskarsuppen i en gryde, og rør kokosmælk i. Varm græskarsuppen godt igennem.
 
2. Tilbehør: Rist pancetta på en varm pande i et par minutter, og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Servér græskarsuppen med pancetta skåret i tern, friske salvieblade og groft brød.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Guldsuppe med græsk yoghurt og koriander - Få opskriften her

Thai-kokos-kyllinge-suppe - Få opskriften her

Rødbedesuppe med citronmelisse og bacon - Få opskriften her

Ærtesuppe med rejespyd og mynte - Få opskriften her