Hovedretter

Græskarsuppe med kikærter

1 person:Det skal du bruge:50 g kikærter2 log1 fed hvidløg1 hokkaidogræskar (150-200 g frugtkød)2 æbler1 dl æbleeddike vand½ bdt frisk persille1 æble2

1 person:
gravid græskarsuppe

Det skal du bruge:
50 g kikærter
2 log
1 fed hvidløg
1 hokkaidogræskar (150-200 g frugtkød)
2 æbler
1 dl æbleeddike vand
½ bdt frisk persille
1 æble
2 spsk skyr
1 spsk rapsolie

Sådan gør du:
Sat kikærterne i blød i rigeligt vand natten over. Held næste dag vandet fra og kog kikærterne i nyt vand i en gryde i 45 minutter. Alternativt kan du bruge kikærter fra dåse (75 g), som så skal skylles og dryppe af. Rist kikærterne let pa en pande med olivenolie.

Pil løgene og snit dem fint. Hak hvidløgsfeddet fint. Skral græskarret og skær det i grove terninger. Skær æblerne over, fjern kernehuset og skær æblerne i terninger. Tag en gryde og kom lidt olie i. Rist løg, hvidløg og græskar af sammen med æblerne. Tilsæt eddike og vand, til græskarret lige er hakket. Lad det koge ind under jævn omrøring. Hak persillen groft og kom den i suppen. Blend suppen og smag den til. Juster konsistensen med vand eller æblemost. Sigt evt. suppen, så den bliver blank. Rør æbleterninger, skyr, persille og ristede kikærter i og dryp lidt rapsolie over.

Opskriften er fra bogen 'Verdens sundeste mor og barn' af Christian Bitz og Arne Astrup.

Gravid verdens sundeste mor og barn 1 Politikens forlag, 300 kr.