græskarsuppe
Hovedretter

Græskarsuppe med karry-æbler

Græskarsuppe med karry-æbler. Få opskriften her!

Græskarsuppe kan sagtens laves selvom det ikke er halloween - det smager bare fantastisk! Server græskarsuppe til dine gæster hvis du skal overraske med noget unikt.

 

Græskarsuppe til 2 personer:

1 lille løg
2 fed hvidløg
500 g græskar, f.eks. butternutsquash eller hokkaido
Lidt olie til stegning
2 spsk. finthakket ingefær
8-10 dl urtebouillon, gerne Herbamara
Salt
 

Endvidere:

1 æble
Lidt smør og olie
1-2 tsk. karry
Salt
Ristede græskarkerner (fås i velassorterede supermarkeder)
 

Tilbehør til græskarsuppe:

Groft brød
 

Find flere lækre opskrifter med græskar lige her!

 

Sådan laver du græskarsuppe:

Hak løg og hvidløg. Skær græskarret over, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af græskarret, og skær det i mindre stykker - du skal bruge 500 gram rent græskarkød til din græskarsuppe i alt.
Rist løg, hvidløg og græskar i olie i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. Kom ingefær i og derefter urtebouillonen. Lad din græskarsuppe koge under låg i 25 minutter, eller til græskarret er helt mørt.
Blend din græskarsuppe med en stavblender, og smag til med salt. Spæd evt. med lidt mere bouillon, hvis din græskarsuppe er for tyk.
Skær æblet i både, og rist dem i smør og olie på en varm pande. Krydr med karry, og smag til med salt.
Anret græskarsuppe i dybe tallerkener toppet med æble og græskarkerner.
Servér græskarsuppe straks, gerne med brød til.

TIP: Der er stor forskel på størrelsen af græskar. Butter- nutsquash og hokkaido er ikke så store og derfor meget egnede til en enkelt ret. Vælger du et større græskar, så brug overskuddet fra din græskarsuppe i gryderetter, æggekager eller i brød.