Hovedretter

Græskar-suppe med æble

Ugens mandagsopskrift er græskarsuppe med æble. Få opskriften her

1 hokkaido (eller andet lille græskar)
100 g kartoffel i terninger
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
lidt olie til stegning
1 spsk. karry
½ tsk. cayennepeber
1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare-
ENDVIDERE:
2 æbler i både
lidt smør
1 spsk. plukket timian
salt
TILBEHØR:
groft brød
Del græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i terninger - du skal bruge 800-900 g græskarkød i alt. Sautér græskar, kartoffel, løg og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad grøntsagerne stege lidt, uden at de tager farve. Tilsæt karry og cayennepeber, og lad det stege kort. Kom grøntsagsbouillonen på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og citron.
Rist æblerne i lidt smør, og krydr med timian og salt.
Anret den varm suppe med ristet æble. Servér med groft brød.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Læs mere om: