Gnocchi med græskarsauce
Mad

Gnocchi med græskarsauce

31. oktober 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Gnocchi er en form for italiensk pasta lavet på kogte kartofler. De smager vidunderligt, når de ristes i smør og serveres med en cremet græskarsauce. Her får du opskriften på gnocchi med græskarsauce.
25 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g gnocchi
  • 1 spsk. smør
  • 30 g parmesan

Græskarsauce:

  • 1 hokkaido
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld salvie
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • ½ dl piskefløde
  • ½ citron

Opskrift - sådan laver du gnocchi med græskarsauce

  1. Græskarsauce: Tænd ovnen på 175°. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i tern. Pil hvidløg.
  2. Læg græskartern, hele hvidløgsfed og salvieblade i et ovnfast fad. Vend det hele med olie, og drys med salt og peber.
  3. Sæt fadet i ovnen i 25 minutter, til ternene er møre og let sprøde i kanterne. Blend det hele i en blender sammen med fløde og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  4. Kog gnocchien et par minutter i letsaltet vand, og hæld vandet fra i en sigte. Steg den kogte gnocchi på en pande i smør, til kanterne bliver gyldne og sprøde.
  5. Tilsæt græskarsauce, og vend rundt. Top med friskrevet parmesan og salvie, og servér.

Tip: Gnocchi fås i velassorterede supermarkeder og ligger typisk enten ved den friske eller den tørrede pasta.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også