Hovedretter

Fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde

Når du har lyst til pizza, men trænger til grøntsager, er fyldte squash lige sagen. Her får du opskriften på fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 squash
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
400 g hakket oksekød
½ bundt basilikum
350 g færdigkøbt tomatsauce
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret rosmarin
Salt og peber
100 g revet mozzarella

OVNSTEGTE KARTOFFELBÅDE

4 bagekartofler
Olivenolie
1 tsk. tørret rosmarin
Salt og peber

TIL SERVERING

½ bundt frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde

 
1. Ovnstegte kartoffelbåde: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, rosmarin, salt og peber, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kartoflerne sprøde i ovnen i ca. 40 minutter.
 
2. Skyl de 4 squash, og flæk dem på langs. Skrab den bløde indmad ud med en ske. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde sammen med kødet i 2-3 minutter, til kødet er brunet. Hak basilikum fint. Lad tomatsauce, oregano, rosmarin og basilikum stege med i gryden i 5 minutter. Krydr med salt og peber, og tag gryden af varmen. Fordel kødsaucen i de 8 udhulede squash, og drys mozzarella på toppen. Sæt squashene ind i ovnen over kartoflerne, og bag dem i ca. 10 minutter, til osten er smeltet.
 
3. Servering: Hak basilikum groft, og drys det over de varme squash. Servér med kartoffelbåde til. 
 
TIP: I stedet for squash kan du bruge aubergine eller halverede peberfrugter.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Blomkålscurry med sprød topping og ris - Få opskriften her

Tirsdag: Fiskepie med torsk, rejer, porrer og broccoli - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med spinat og nudler - Få opskriften her

Fredag: Mac and cheese med blomkål, ærter og spidskålssalat - Få opskriften her