Hovedretter

Frikadeller og vintersalat med kikærter, appelsin og granatæblekerner

Det gælder om at få en masse vintervitaminer indenbords, før juleræset for alvor starter. Her får du opskriften på frikadeller og vintersalat med kikærter, appelsin og granatæblekerner.

Tilberedelsestid: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket svinekød
10 g salt
1 løg
2 æg
2 spsk. Sødmælk
2 spsk. Hvedemel
½ tsk. stødt allehånde
Peber
1 tsk. smør til stegning
1 spsk. olivenolie til stegning

Vintersalat:

1½ dl perlebyg
1 dåse kikærter
50 g rucola
2 appelsiner
1 rødløg
1 granatæble

Appelsindressing:

2 spsk. Olivenolie
1 spsk. friskpresset appelsinsaft
Salt og peber

Opskrift – sådan laver du frikadeller og vintersalat med kikærter, appelsin og granatæblekerner

Rør det hakkede kød sejt med salt. Pil løget, og riv det direkte ned i skålen til kødet. Tilsæt æg, mælk, mel, allehånde og peber, og rør farsen sammen. Lad farsen hvile i 15 minutter. Form farsen til frikadeller, og steg dem på en varm pande med smør og olie, til de er gyldne og gennemstegte.

Vintersalat:
Kog perlebyg efter anvisningen på emballagen. Skyl og afdryp kikærter. Skyl og tør rucolasalat. Skræl appelsiner, og skær dem i skiver. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Bland det hele sammen på et fad.

Appelsindressing:
Rør olivenolie og appelsinsaft sammen, og krydr med salt og peber. Dryp dressingen over salaten. Servér frikadellerne med salaten til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Fladbrødspizza med syrlige rødløg, valnødder og feta – få opskriften her

Onsdag: Jordskokkesuppe med torsk, kørvel og pancetta – få opskriften her

Torsdag: Spinatlasagne med valnødder og svampe – få opskriften her

Fredag: Kylling i flødetomatsauce med svampe – få opskriften her