Hovedretter

Frikadeller med kartofler og waldorfsalat

I denne uge sætter vi fokus på hverdagsmad med c-vitamin. Her får du opskriften på frikadeller med kartofler og waldorfsalat

Frikadeller med kartofler og waldorfsalat til 4 personer (30 min)

Al slags frisk frugt forsyner dig med gode mængder C-vitamin, så lav en lækker waldorfsalat og spis den med god samvittighed,
 
INGREDIENSER
500 g hakket kalv og flæsk
1 æg
1 dl mineralvand
2 dl havregryn
salt og friskkværnet peber
solsikkeolie til stegning
 
WALDORFSALAT
3 stilke bladselleri
50 g valnøddekerner
2 pærer
2 kiwier
50 g soltørrede tranebær
2½ dl cremefraiche 38 %
2 spsk. citronsaft
fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
korn af ½ vaniljestang
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
1 kg kartofler
bredbladet persille
 
Opskrift - sådan laver du frikadeller med kartofler og waldorfsalat 
 
1. Tilbehør: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
 
2. Rør kødet sammen med æg og mineralvand. Tilsæt havregryn, salt og peber, og rør godt. Form farsen til kugler, og steg dem gyldne i olie på en pande.
 
3. Waldorfsalat: Rens bladsellerien, og skær den i skiver. Rist valnødderne let på en tør, varm pande. Skær pærerne i smalle både. Skræl kiwierne, og skær dem i skiver. Bland det hele sammen med tranebær i en skål. Rør cremefraiche sammen med citronsaft, citronskal, vaniljekorn, salt og peber, og vend det sammen med bladselleri og frugt i skålen. Servér waldorfsalaten som tilbehør til frikadeller og kogte kartofler. Drys retten med persille.
 
TIP: En enkelt kiwi om dagen giver dig C-vitamin nok til en hel dag.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kalveculotte med bønnesalat, timiankartofler og estragondressing - Få opskriften her

Hel citronkylling stegt med broccoli og sesamfrø - Få opskriften her

Grillet fisk med bulgursalat og peberfrugtdressing - Få opskriften her

Kebabspyd og appelsinsalat med rødder og kål - Få opskriften her