frikadeller
Hovedretter

Frikadeller med grøn hvedekernesalat

Giv de sprøde frikadeller et rustikt modspil med masser af fibre og vitaminer. Her får du opskriften på frikadeller med grøn hvedekernesalat

Frikadeller med grøn hvedekernesalat til 4 personer

Tid: 30 minutter. Trækketid, fars: 15 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL FRIKADELLER
500 g hakket kalv og flæsk (gerne fra friland)
salt
1 æg
1 dl mælk
4 spsk. hvedemel
1 stort løg
1 spsk. paprika
2 spsk. solsikkeolie til stegning
 
GRØN HVEDEKERNESALAT
3 dl hvedekerner
½ agurk
½ bundt grønne asparges
2 modne avocadoer
1 håndfuld bredbladet persille
 
SALATDRESSING
½ dl olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1 spsk. honning
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Spicy frikadeller og rødbedesalat
 

Opskrift - sådan laver du frikadeller med grøn hvedekernesalat 

 
1. FRIKADELLER: Rør kød med salt, æg, mælk og mel i en skål. Pil og riv løget groft, og bland det i farsen sammen med paprika. Lad farsen trække i 15 minutter.
 
2. GRØN HVEDEKERNESALAT: Kog hvedekernerne efter anvisningen på pakken, og køl dem af. Skræl agurken, flæk den, skrab kernerne ud, og skær den i skiver. Skyl aspargesene; knæk den nederste, træede ende af, og skær aspargesene i skiver. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og tør persillen, og hak den groft. Vend grøntsagerne sammen med hvedekerner og persille.
 
3. SALATDRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten.
 
4. FRIKADELLER: Form frikadellefarsen til kugler med en spiseske, og steg dem på alle sider i olie på pande. Skru ned for varmen, og lad frikadellerne stege videre, til de er gyldne og gennemstegte.
 
Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
 

Alle varerne til madplanen kan købes i Fakta – Få indkøbslisten her

UGENS OPSKRIFTER

Mandag: Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser og salat – Få opskriften her

Tirsdag: Salat med portobellosvampe og spicy dressing med ingefær og lime – Få opskriften her

Onsdag: Grillspyd med kylling a la tandoori og rissalat – Få opskriften her

Fredag: Grillet bøf med kryddersmør og fennikelsalat – Få opskriften her

 

Læs mere om: