Fransk pølseret
Hovedretter

Fransk pølseret

Du kender sikkert den svenske udgave (som egentlig er en dansk opfindelse), men her er der tilsat grøntsager og ekstra krydderier. Her får du opskriften på fransk pølseret.

Tid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
1 kg nye kartofler
400 g kålpølser
1 spsk. smør til stegning
1 løg
1 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
1 aubergine
1 squash
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret rosmarin
1 tsk. stærk paprika
70 g koncentreret tomatpuré
2 dl mælk
Salt og peber
1 håndfuld frisk timian
 
 

Opskrift - sådan laver du fransk pølseret

1. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er akkurat møre. Lad dem køle lidt af, og skær dem i grove stykker.
2. Skær pølserne i grove skiver, og rist dem i smør på en pande med høje kanter.
3. Pil løget, og skær det i tynde både. Steg løget sammen med pølserne på panden.
4. Pil hvidløg, og pres det over panden.
5. Rens peberfrugter. Skyl aubergine og squash. Skær det hele i tern, og lad dem stege med på panden, til de begynder at tage farve. Tilsæt de kogte kartofler.
6. Krydr med timian, rosmarin og paprika, og tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Vend rundt, og lad retten simre i 10 minutter. Pynt med frisk timian inden servering.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Mørksej med græskarmos og ristet blomkål

Tirsdag: Lun pastasalat med rød valnøddepesto

Onsdag: Gyros – kyllingespyd med græsk salat og yoghurtdip

Fredag: Kåldolmere med oksekød, svampe og sellerimos

 

Læs mere om: