fransk galette
Hovedretter

Fransk galette med skinke og ost

Fyld madpandekager med spejlæg, skinke og smeltet ost og bring stemning af fransk fortovscafé hjem i stuen. Her får du opskriften på fransk galette med skinke og ost

Fransk galette med skinke og ost 

Tid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 dl boghvedemel
2 æg
3 dl mælk
½ tsk. salt 
4 tsk. smør til stegning 
 
 
SKINKEFYLD
4 skiver ost, gerne cheddar eller mozzarella 
8 skiver parmaskinke
4 æg
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
TIL SERVERING
50 g frisk spinat
 
PRØV OGSÅ: Havre-galette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta
 

Opskrift - sådan laver du fransk galette med skinke og ost 

 
1. Pisk mel, æg, mælk og salt sammen til en jævn dej uden klumper – brug en elpisker eller stavblender. Smelt 1 tsk. smør på en pande med tilhørende låg. Tilsæt ½-1 dl dej, og vip hurtigt med panden, så dejen fordeler sig jævnt. Gentag, til du har lavet 4 galetter i alt.
 
2. SKINKEFYLD: Læg 1 skive ost i midten af hver galette. Læg 2 skiver skinke oven på osten, og rul kanterne af de 4 galetter lidt sammen, så du former små reder, hvor du kan slå 1 æg ud i hver. Læg låg på panden, og steg galetten i ca. 5 minutter ved lav varme, indtil spejlægget er stegt færdigt. Læg den færdige galette på en tallerken med alufolie over, så den holder sig varm, imens processen gentages, så du får i alt 4 galetter.
 
3. SERVERING: Skyl og tør spinaten. Servér galetterne på en bund af spinat.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fritata med kartofler og sprød chorizo – Få opskriften her

Tirsdag: Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer – Få opskriften her

Torsdag: Wok med nudler, squash og tigerrejer – Få opskriften her

Fredag: Gullashsuppe – Få opskriften her