DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket svine- og kalvekød
1 løg
3 fed hvidløg
1 æg
1 dl mælk
1 dl havregryn
1 tsk. salt
friskkværnet peber
150 g parmaskinke
TOMATSAUCE
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
1 dåse hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
1 dl piskefløde
½ spsk. frisk el. tørret timian
½ spsk. frisk el. tørret rosmarin
salt og friskkværnet peber
RATATOUILLE
1 rød peberfrugt
1 aubergine
1 squash
2 bagekartofler
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille
1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rør kød, løg, hvidløg, æg, mælk, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Stil farsen på køl.
2. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits det i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og fløde. Smag til med timian, finthakket rosmarin, salt og peber. Lad tomatsaucen simre.
3. Tænd ovnen på 220°. Form farsen til et aflangt brød, og læg det i midten af et stort ovnfad. Vikl parmaskinke omkring farsbrødet, og skub det godt ind under kødet, så det holdes på plads. Fordel tomatsaucen rundt om farsbrødet.
4. RATATOUILLE: Rens peberfrugt, og skyl aubergine og squash. Skær alle grøntsager i ½ cm tykke skiver. Skær bagekartoflerne i 2-3 mm tynde skiver. Anret grøntsagsskiverne skiftevis rundt om farsbrødet, så tomatsaucen dækkes. Dryp 1 spsk. olie over grøntsagerne, og krydr let med salt og peber. Bag retten i ovnen i 45 minutter, og pynt evt. med frisk timian ved servering.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat – Få opskriften her
Tirsdag: Shakshuka-pizza – Få opskriften her
Onsdag: Aubergineruller med bolognese og ricotta – Få opskriften her
Torsdag: Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing – Få opskriften her