Hovedretter

Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce

Krydr farsen med hvidløg, svøb farsbrødet i parmaskinke, og smag saucen til med rosmarin. Så har du en forloren hare i luksusklassen. Her får du opskriften på forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce

Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
3 fed hvidløg
500 g hakket okse- eller svinekød
1 tsk. salt
1 æg
1 dl havregryn
friskkværnet peber
1-2 dl mælk
100 g parmaskinke
3 dl bouillon
 
 
ROSMARINSAUCE
bouillonen fra farsbrødet
2½ dl madlavningsfløde
1 tsk. tørret rosmarin
salt og friskkværnet peber
1 spsk. balsamicoeddike
 
OVNKARTOFLER
1 kg små kartofler
3 røde peberfrugter
2 spsk. olivenolie
salt
1 bundt bredbladet persille
 
PRØV OGSÅ: Forloren hare med rosenkål
 

Opskrift - sådan laver du forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce

 
1. Tænd ovnen på 225°. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rør kød, løg,  hvidløg, salt, æg, havregryn og peber sammen i en skål. Rør mælk i, til farsen er fast. Måske skal du ikke bruge al mælken. Form farsen til et aflangt brød, og læg den i et ovnfad. Rul parmaskinke omkring, så skiverne ligger lidt ind over hinanden. Steg farsbrødet i ovnen i 15 minutter. Skru ovnen ned på 200°, hæld bouillon i fadet, og steg videre i 30 minutter.
 
2. OVNKARTOFLER: Skrub og halvér kartoflerne. Rens peberfrugterne, og skær dem i  grove stykker. Vend kartofler og peberfrugter med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 30 minutter sammen med farsbrødet. Skyl og nip persillen, og drys den over kartoflerne.
 
3. ROSMARINSAUCE: Hæld bouillonen fra ovnfadet i en lille gryde. Rør fløde og rosmarin i, og kog op. Smag saucen til med salt, peber og eddike.
 
4. SERVERING: Skær farsbrødet i skiver, og servér med sauce og ovnkartofler.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat – få opskriften her

Onsdag: Grøntsagssuppe med perlebyg – få opskriften her

Torsdag: Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter – få opskriften her

Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her