Hovedretter

Fladbrødspizza med feta og æg

Shakshuka er en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en krydret tomatsauce. Her forvandles retten til nemme mellemøstlige pizzaer lavet af arabiske fladbrød. Her får du opskriften på fladbrødspizza med feta og æg.

Forberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

6 arabiske fladbrød
150 g feta
8 æg
2 spsk. lys tahin
1 håndfuld bredbladet persille

Tomatsauce:

1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
Salt og peber
1 dåse hakkede tomater
 
 

Opskrift - sådan laver du fladbrødspizza med feta og æg

Tomatsauce:
Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olie på en stor pande. Tilsæt krydderier, og steg, til løget tager lidt farve. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad saucen simre i 10 minutter.
 
Fladbrødspizza: 
Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir. Smør tomatsauce ud på fladbrødene, og fordel feta i mindre stykker over. Slå 2 æg ud på hvert fladbrød. Bag fladbrødene i ovnen i ca. 5 minutter, til æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende. Dryp tahin over pizzaerne. Pynt med bredbladet persille, og servér.