Hovedretter

Fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing

Giv de klassiske fiskefrikadeller selskab med en frisk, farverig og mættende bulgursalat. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing

Fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing 

Tid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g torskefilet 
1 æg
3 spsk. hvedemel
½ dl mælk
1 tsk. salt 
friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning
 
 
BULGURSALAT
2½ dl grov bulgur
salt
3 spsk. olivenolie
saft og skal af 1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
½ bundt dild
½ bundt mynte
3 forårsløg
3 bolsjebeder
1 bundt radiser
1 bundt grønne asparges
150 g feta
 
URTEDRESSING
2 dl cremefraiche 
saft og skal af ½ usprøjtet citron
½ bundt dild
½ bundt mynte
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Fiskefrikadeller med laks, kartofler og myntecreme
 

Opskrift - sådan laver du fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing 

 
1. Hak torskefileten fint i en kødhakker eller en foodprocessor. Rør torskekødet sammen med æg, mel, mælk, salt og peber. Sæt fiskefarsen i køleskabet. 
 
2. BULGURSALAT: Skyl bulguren i en sigte, og kog den efter anvisningen på pakken. Skyl den kogte bulgur i koldt vand, så den hurtigt køler af, og kom den i en skål. Tilsæt olie, citronsaft og citronskal, salt og peber samt finthakket dild og mynte. Rens og snit forårsløg. Skær bolsjebeder og radiser i papirtynde skiver. Bland det i salaten. Knæk bunden af aspargesene, og læg aspargesene i en ren køkkenvask. Hæld kogende vand over, så de blancheres. Hæld derefter koldt vandt over, og skær dem i skiver. Bland aspargesskiver og feta i mundrette bidder i salaten. 
 
3. URTEDRESSING: Rør cremefraiche sammen med citronskal og finthakket dild og mynte. Smag til med citronsaft, salt og peber.
 
4. Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande. Lad dem blive flot gyldne, før de vendes. Servér sammen med bulgursalat og urtedressing.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Aubergine-ruller med ricotta og bulgur – Få opskriften her

Tirsdag: One-pot-kylling med butterbeans og kartofler – Få opskriften her

Torsdag: Shakshuka – porcherede æg i tomatsauce – Få opskriften her

Fredag: Braiserede spoleben og kartoffelmos med pastinak– Få opskriften her