Mad
14. februar 2022

Fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing

Giv de klassiske fiskefrikadeller selskab med en frisk, farverig og mættende bulgursalat. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing
Af: Emma Martiny
fiskefrikadeller

Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com

Giv de klassiske fiskefrikadeller selskab med en frisk, farverig og mættende bulgursalat. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing
4 personer

Fiskefrikadeller

  • 600 g torskefilet 
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. salt 
  • friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

BULGURSALAT

  • 2½ dl grov bulgur
  • salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt dild
  • ½ bundt mynte
  • 3 forårsløg
  • 3 bolsjebeder
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt grønne asparges
  • 150 g feta

URTEDRESSING

  • 2 dl cremefraiche 
  • saft og skal af ½ usprøjtet citron
  • ½ bundt dild
  • ½ bundt mynte
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

1. Hak torskefileten fint i en kødhakker eller en foodprocessor. Rør torskekødet sammen med æg, mel, mælk, salt og peber. Sæt fiskefarsen i køleskabet.

2. BULGURSALAT: Skyl bulguren i en sigte, og kog den efter anvisningen på pakken. Skyl den kogte bulgur i koldt vand, så den hurtigt køler af, og kom den i en skål. Tilsæt olie, citronsaft og citronskal, salt og peber samt finthakket dild og mynte. Rens og snit forårsløg. Skær bolsjebeder og radiser i papirtynde skiver. Bland det i salaten. Knæk bunden af aspargesene, og læg aspargesene i en ren køkkenvask. Hæld kogende vand over, så de blancheres. Hæld derefter koldt vandt over, og skær dem i skiver. Bland aspargesskiver og feta i mundrette bidder i salaten.

3. URTEDRESSING: Rør cremefraiche sammen med citronskal og finthakket dild og mynte. Smag til med citronsaft, salt og peber.

4. Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande. Lad dem blive flot gyldne, før de vendes. Servér sammen med bulgursalat og urtedressing.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Aubergine-ruller med ricotta og bulgur – Få opskriften her

Tirsdag: One-pot-kylling med butterbeans og kartofler – Få opskriften her

Torsdag: Shakshuka – porcherede æg i tomatsauce – Få opskriften her

Fredag: Braiserede spoleben og kartoffelmos med pastinak– Få opskriften her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.