Fisk med basilikumrasp og ovnbagte grøntsager
Mad

Fisk med basilikumrasp og ovnbagte grøntsager

27. februar 2020
af Camilla Biesbjerg Markussen
foto Columbus Leth
Alt i ét ovnfad er nemt og bekvemt og giver et minimum af opvask. Helt perfekt på travle hverdage. Her får du opskriften på fisk med basilikumrasp og ovnbagte grøntsager.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 50 g pankorasp
  • 25 g parmesan
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • salt og peber
  • 600 g torskefilet
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. olivenolie

OVNBAGTE GRØNTSAGER:

  • 800 g kartofler
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

TIL SERVERING:

  • ½ usprøjtet citron
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du fisk med basilikumrasp og ovnebagte kartofler:

  1. OVNBAGTE GRØNTSAGER: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Skyl peberfrugterne, og skær dem i brede strimler. Vend kartofler og peberfrugter med olie, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et ovnfad, og bag dem i ovnen i 35 minutter.
  2. Blend pankorasp, parmesan og basilikum i en minihakker eller foodprocessor til en grov rasp. Krydr med salt og peber.
  3. Skær torskefileten i mindre stykker, og fordel dem oven på grøntsagerne i fadet. Smør sennep på toppen af fiskestykkerne, drys med basilikumrasp, og dryp med lidt olie. Sæt ovnfadet tilbage i ovnen, og bag retten i 15 minutter, til fisken er gennemtilberedt, og grøntsagerne er møre.
  4. SERVERING: Riv citronskallen fint, og drys den over retten sammen med friske basilikumblade. Krydr med lidt ekstra salt og peber, og servér straks.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også