Dej:
Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet. Tilsæt 1 æg, og saml dejen. Del dejen i kugler på størrelse med en golfbold, og sæt på køl.
Kødfyld:
Pil og hak løg. Pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt oksekød og alle krydderierne, og brun kødet. Tilsæt drænede sorte bønner, tomatpuré, bouillon og eddike, og lad det simre i 15 minutter. Krydr med salt og peber.
Dej, fortsat:
Rul dejkuglerne ud med en kagerulle. Læg kødfyld på den ene halvdel, og fold den anden halvdel over. Tryk kanten sammen, og læg de foldede empanadas på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og bag dem i en 200° varm ovn i 15 minutter.
Guacamole:
Mos avocadokødet med en gaffel. Pil og hak løg og hvidløg. Hak koriander. Rør det i avocadomosen. Smag til med limesaft, salt og peber.
Servering:
Skræl gulerødder. Rens bladselleri. Skær begge dele i stave. Servér grøntsagsstave og guacamole til de lune empanadas.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Quinoatærte med spinatfyld – få opskriften her
Tirsdag: Karrysuppe med gulerødder og kyllingekødboller – få opskriften her
Torsdag: Thailandske rejefrikadeller med agurkesalat – få opskriften her
Fredag: Blomkålssalat med pocheret laks og rugbrødscroutoner – få opskriften her