Eggs Benedict på rugbrød
Hovedretter

Eggs Benedict på rugbrød

Servér en mere hverdagsegnet udgave af egg Benedict på mættende rugbrød. Her får du opskriften på eggs Benedict på rugbrød

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 l vand
3 spsk. lys eddike
8 æg

HOLLANDAISESAUCE

125 g smør
2 æggeblommer
2 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

8 skiver bacon
8 skiver rugbrød
1 håndfuld ærteskud

Opskrift - sådan laver du eggs Benedict på rugbrød 

 

1. HOLLANDAISESAUCE: Smelt forsigtigt smørret i en kasserolle. Hæld det smeltede smør over i en lille skål, så vallen bliver i gryden og kan kasseres. Bland æggeblommer, citronsaft og dijonsennep i en ren kasserolle. Pisk konstant, imens kasserollen står på lavt blus, indtil blandingen tykner. Hæld langsomt smørret i saucen, imens du pisker konstant. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.
 
2. Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du får skabt en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen, mens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og kog det i 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Imens kan du skabe endnu en hvirvel i midten af gryden og pochere det næste æg.
 
3. SERVERING: Steg bacon sprødt på en tør pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Rist rugbrødet. Top ristet rugbrød med pocherede æg, bacon og hollandaise. Pynt med ærteskud, og servér straks.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Smørstegt torsk og perlespeltsalat med pesto - Få opskriften her

Tirsdag: Filippinsk kylling adobo med papaja-avocado-salsa - Få opskriften her

Onsdag: Forårsminestronesuppe - Få opskriften her

Fredag: Tikka masala med lam - Få opskriften her

 

 

Læs mere om: