croque madame
Hovedretter

Croque-madame

Luksustoast på fransk! Husk at bruge ost, brød og skinke af god kvalitet – det kan nemlig smages. Her får du opskriften på croque-madame

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

150 g gruyere
1 dl cremefraiche 18 %
1 spsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
8 skiver groft brød
8 skiver god skinke
smør

SALAT

3 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
1 frillice-salathoved

TIL SERVERING

4 æg

Opskrift - sådan laver du croque-madame 

1. Tænd ovnen på 225°. Riv gruyere, og rør sammen med cremefraiche, sennep og en smule salt og peber. Smør blandingen ud på 4 skiver brød. Top med skinke, 2 skiver på hver, og de resterende skiver brød, og giv hver sandwich et godt tryk med håndfladen. Smør ydersiden af brødet ganske let med smør, og læg dine sandwicher på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
2. SALAT: Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing. Skyl og pluk salaten, og vend den i dressingen.
 
3. SERVERING: Steg 4 spejlæg, og anret dem oven på de lune sandwich. Servér med salaten som tilbehør.