Hovedretter

Coq au vin

Fransk simremad er perfekt til blæsende efterårsdage og hyggelige fredagsaftener. Her får du opskriften på coq au vin

Coq au vin 

Tid: 40 minutter. Simretid: 35 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling (evt. hanekylling)
salt og friskkværnet peber
2 løg
3 fed hvidløg
3 store gulerødder
 
 
400 g kartofler
250 g champignoner
smør til stegning
150 g god bacon
1 håndfuld timiankviste
5 laurbærblade
3 nelliker
10 hele peberkorn
1 flaske rødvin (f.eks. bourgogne)
2 spsk. koldt smør
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
TIL SERVERING
bredbladet persille 
groft flutes
 
PRØV OGSÅ: Coq au vin med druesalat

Opskrift - sådan laver du coq au vin 

 
Skær kyllingen i 8 stykker med en meget skarp køkkenkniv, og krydr godt med salt og peber. Pil og hak løg groft. Pil hvidløg, og skær dem i skiver. Skrub gulerødder, og skær dem i grove skiver. Skræl kartofler, og skær dem i grove skiver. Rens champignoner, og halvér dem. Smelt 1 spsk. smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange. Tag kyllingestykkerne op af gryden. Skær bacon i tern, og steg dem i gryden. Tilsæt alle grøntsagerne samt timiankviste, laurbærblade, nelliker og peberkorn. Kværn med salt og peber. Steg, indtil kartoflerne tager farve, og løgene bliver bløde. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld rødvin over. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 35 minutter, til kyllingekødet er mørt og gennemstegt. Tag kyllingekød og grøntsager op i en varm serveringsskål. Kog saucen ind ved kraftig varme, til den begynder at tykne. Pisk 2 spsk. koldt smør ud i saucen, og smag saucen til, inden den hældes over kylling og grøntsager. Drys med persille, og servér med groft brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sellerideller og grønkålssalat med perlebyg – Få opskriften her

Tirsdag: Lasagne med butternutsquash – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med ristede rosenkål og bacon – Få opskriften her

Torsdag: Kulmule med salvie og ristet blomkål – Få opskriften her